Πως να μην θολώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου;

Ένα απο τα πίο συχνά προβλήματα τις βροχερές και κρύες μέρες είναι αυτο του θολωμένου παρμπίζ αλλα και των τζάμιων του αυτοκινήτου καθώς η οδήγηση γίνεται από κουραστική έως επικίνδυνη.

Πριν δούμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το ενοχλητικό αυτό φαινόμενο, ας πούμε με συντομία για ποιο λόγο συμβαίνει.

Γιατί θαμπώνουν τα τζάμια στο αυτοκίνητο τον χειμώνα;

Γενικά τα τζάμια, και ειδικά το παρμπρίζ που μας νοιάζει περισσότερο για να βλέπουμε που πηγαίνουμε, θολώνουν είτε λόγω υγρασίας, είτε συνηθέστερα λόγω διαφορά θερμοκρασίας.

Πολύ απλά, η διαφορά μεταξύ της χαμηλής εξωτερικής θερμοκρασίας και της πιο υψηλής που έχουμε μέσα στο αυτοκίνητο, είτε λόγω καλοριφέρ, είτε λόγω της αναπνοής μας δημιουργεί το πρόβλημα του θολώματος.

Ο θερμός αέρας στο εσωτερικό έρχεται σε επαφή με το κρύο τζάμι και λόγω ενός φαινομένου που ονομάζεται συμπύκνωση, δημιουργεί ένα λεπτό φιλμ που μας κόβει τελείως την ορατότητα.

Η δυνατή βροχή επιτείνει το πρόβλημα, καθώς το νερό που πέφτει πάνω στο παρμπρίζ, του ρίχνει κι άλλο την θερμοκρασία. Για αυτό το λόγο το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κυρίως τον χειμώνα.

Βέβαια υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ξενοιάσουμε μια και καλή. Ας τα δούμε!

Τι να κάνουμε για να μη θολώνουν τα τζάμια στο αυτοκίνητο;

Καταρχήν φροντίζουμε το παρμπρίζ μας να είναι πάντα καθαρό εσωτερικά, ειδικά αν καπνίζουμε μέσα στο αυτοκίνητο

Στην περίπτωση που έχουν ήδη θολώσει τα τζάμια, ανοίγουμε το air condition και το βάζουμε να χτυπάει στο παρμπρίζ. Αλλώστε τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν λειτουργία για ξεθόλωμα. Καλό είναι να το βάλουμε στο φουλ μέχρι να ξεθαμπώσουν τα τζάμια και να το αφήσουμε στο χαμηλό για να μην ξαναθολώσουν.

Επίσης, υπάρχουν διάφορα προϊόντα στην αγορά, τα οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε πάνω στα τζάμια μας εσωτερικά για να μην θολώνουν, ενδεικτικά μπορείτε να δείτε μερικά στο site μας:

Αντιθαμβωτικό σπρέυ τζαμιων AREXONS ΚΩΔ.13919

• Σπρέυ για να μην θαμπώνουν τζάμια, παράθυρα, καθρέφτες

• Η ειδική φόρμουλά του δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής και εφόσον τα τζάμια είναι ήδη θαμπωμένα

Αντιθαμβωτικό σπρέυ τζαμιων Κ2 ΚΩΔ.K2-K632

Σχηματιζει ενα ειδικο προστατευτικο στρωμα που προστατευει εναντια στο θαμπωμα των παραθυρων.

Δεν αφηνει καταλοιπα.

Αντιθαμβωτικο σφουγγαρι ΚΩΔ.640040